Blindklinkgereedschappen en materialen

Met een blindklinkmoertang kunt u schroefdraad plaatsen in plaatwerk, kokers en buizen. Met een hand blindklinkmoertang kunt u kleine projecten voorzien van blindklinkmoeren. Voor het grotere werk gebruikt u een lucht blindklinkmoertang of een accu blindklinkmoertang. Deze machines werken erg snel en er is geen handkracht voor nodig. Met een accu blindklinkmoertang heeft u de optimale vrijheid en zonder hinder van een luchtslang. De merken blindklinkmoertangen die wij voeren zijn: RIVEX, WCT, Gesipa, Mighty-Seven en Pull-Link.

Een popnageltang wordt gebruikt om plaatwerk, kokers en buizen aan elkaar te verbinden. Met een hand popnageltang kunt u kleine hoeveelheden verwerken. Voor grotere aantallen gebruikt u een lucht popnageltang of een accu popnageltang. De machines werken snel en de trekpennen worden opgevangen in het magazijn. Een bijkomend voordeel is dat er geen handkracht voor nodig is. Bij het gebruik van een accu popnageltang heeft u geen last van een luchtslang. Wij voeren popnageltangen van: RIVEX, WCT, Gesipa, Mighty-Seven en Pull-Link

Blindklinkmoeren zijn leverbaar in veel verschillende varianten en materialen. Veel voorkomende materialen zijn: staal, aluminium en RVS. De volgende vormen blindklinkmoeren zijn leverbaar: cilindrische kop, verzonken kop en klein verzonken kop. De body van de blindklinkmoer is leverbaar in een ronde vorm of een 6-kante vorm open of gesloten. Het assortiment bevat ook spreid-blindklinkmoeren met een hoge uitrekweerstand geschikt voor dun plaatwerk en kwetsbare materialen.

Blindklinknagels ook wel popnagels genoemd zijn leverbaar in staal, aluminium en RVS. Het klembereik varieert van 0.5 tot 60mm. De volgende vormen zijn leverbaar: bolkop, grote bolkop, extra grote bolkop en verzonken kop. Het assortiment bevat ook gekleurde, spreid, structurele, gas- en waterdichte blindklinknagels. Ook zijn er speciale popnagels leverbaar speciaal voor het monteren van materialen aan hout bijvoorbeeld bij flightcases.

De tegenhanger van een blindklinkmoer is een blindklinkbout. Er wordt dan geen inwendig schroefdraad gezet, maar uitwendig schroefdraad. Op aanvraag kunnen wij deze blindklinkbouten leveren. Een aantal machines zijn al voorbereid of kunnen met een conversiekit worden omgebouwd naar een blindklinkbouttang.

Met een groot assortiment blindklinkmoertangen, popnageltangen, blindklinkmoeren en blindklinknagels is West Coast Tools de specialist op het gebied van blindklinktechniek.

Heeft u vragen of wilt u advies neemt u dan contact op met onze technische specialisten via +31 (0)224-422116 of [email protected]