Blindklinkmoeren

Types en vormen blindklinkmoeren.

Cilindrische blindklinkmoer M3, M4, M5, M6, M8, M10 en M12

Dit type blindklinkmoer wordt het meest toegepast. Na plaatsing ligt er een ronde borst op het werkstuk. Cilindrische blindklinkmoeren zijn leverbaar in staal, aluminium en RVS. De body van de blindklinkmoer is rond of 6-kant. Verder kan er gekozen worden tussen een open of gesloten blindklinkmoer.

Verzonken blindklinkmoer M3, M4, M5, M6, M8, M10 en M12
Dit type wordt gebruikt wanneer de blindklinkmoer vlak moet zijn met het werkstuk. Het werkstuk moet verzonken worden met een 90 graden verzinkboor, hierna wordt de blindklinkmoer geplaatst. Verzonken blindklinkmoeren zijn leverbaar in staal, aluminium en RVS. De body van de blindklinkmoer is rond en er kan gekozen worden kussen een open of gesloten blindklinkmoer.

Gereduceerd verzonken blindklinkmoer M3, M4, M5, M6, M8, M10 en M12
Dit type wordt gebruikt wanneer de blindklinkmoer nagenoeg vlak moet zijn met het werkstuk, maar geen extra verspaanwerkzaamheden worden uitgevoerd. Een gereduceerd verzonken blindklinkmoer heeft een klein borstje. Na plaatsing valt deze nagenoeg weg in het materiaal. Klein verzonken blindklinkmoeren zijn leverbaar in staal, aluminium en RVS. De body van de blindklinkmoer is rond of 6-kant. Verder kan er gekozen worden tussen een open of gesloten blindklinkmoer.

Spreid blindklinkmoer M6, M8 en M10
Dit type wordt gebruikt bij dunne werkstukken en kwetsbare materialen. Doordat de spreid blindklinkmoer zicht ontvouwd achter het werkstuk ontstaat er een zeer hoge uittrekweerstand. Spreid blindklinkmoeren zijn leverbaar in staal. RVS is op aanvraag leverbaar. Spreid blindklinkmoeren worden veel gebruikt bij het inbouwen van bedrijfswageninrichtingen.

Jack nut blindklinkmoer M4, M5, M6 en M8
Dit type wordt gebruikt bij dunne werkstukken en kwetsbare materialen. Doordat de jack nut blindklinkmoer zicht ontvouwd achter het werkstuk ontstaat er een hoge uittrekweerstand. Het materiaal waarin deze leverbaar zijn is staal. Jack nuts worden veel gebruikt om in dakplaten een bevestigingspunt te maken.

Rubber/messing cilindrische blindklinkmoer M3, M4, M5, M6, M8, M10, M12
Rubber blindklinkmoeren met cilindrische kop. Deze blindklinkmoer heeft geen permanente klemming. Bij indraaien van een bout wordt de klemming gemaakt, bij losdraaien wordt de klemming ongedaan gemaakt. Deze moeren worden over het algemeen gebruikt als vibratiedemper.

Blindklinkbout M4, M5, M6 en M8
Dit type wordt gebruikt om een draadeind te plaatsen in werkstukken. Na plaatsing staat er een sterk geplaatst draadeind in het materiaal waar vervolgens andere werkstukken aan gemonteerd kunnen worden. Blindklinkbouten dienen geplaatst te worden met een blindklinkbouttang. Er zijn diverse modellen blindklinkmoertangen die kunnen worden omgebouwd met een conversiekit naar een blindklinkbouttang.