Accu blindklinkmoertangen

Uitvoeringen en toepassingen van accu blindklinkmoertangen.

Hieronder kunt u de werking zien van de accu blindklinkmoertang van Gesipa. Mocht u vragen hebben of advies willen, neemt u dan contact met ons op: +0031 (0)224-422116 of [email protected]

Spin-Pull-Spin Automatisch – Accu

Gesipa Firebird Pro 18V 2.1Ah (art. no: 010001 & 010002) – capaciteit M3, M4, M5, M6, M8, M10
Gesipa Firebird Pro Gold edition 18V 2.1Ah (art. no: 010003 & 010004) – capaciteit M3, M4, M5, M6, M8, M10, M12

De werking
1: Druk de blindklinkmoer tegen de draadstift (A) aan. De draadstift begint automatisch rechtsom te draaien tot de blindklinkmoer de aanslag bereikt.
2: Druk de blindklinkmoer in het materiaal waar deze geplaatst moet worden.
3-4: Druk de button (B) op de machine in. De blindklinkmoer wordt geklemd tussen het materiaal; vervolgens draait de draadstift automatisch uit de blindklinkmoer vandaan – de blindklinkmoer is geplaatst en gereed voor gebruik.

Kracht gestuurd
De accu blindklinkmoertangen hebben een op kracht gestuurd systeem en zijn geschikt voor elke materiaaldikte waar de blindklinkmoeren in worden geplaatst zonder aanpassingen te doen aan de blindklinkmoertang. Dit komt doordat de tang stopt met het klemmen van de blindklinkmoer tussen het materiaal bij het bereiken van een bepaalde trekkracht. De trekkracht kan eenvoudig elektronisch worden ingesteld op het LED display (S). Wel dient de machine opnieuw te worden ingesteld als het materiaal van de blindklinkmoer of de diameter van de draadstift wordt aangepast.

Voordelen en nadelen van het Spin-Pull-Spin blindklinkmoertangen op accu
Het grote voordeel van het Spin-Pull-Spin principe is dat de blindklinkmoertangen een zeer hoge en constante plaatsingskwaliteit hebben. Tevens kunnen er zeer snel blindklinkmoeren worden geplaatst. Een bijkomend voordeel met een accu-blindklinkmoertang is dat er geen hinder is van een persluchtslang. Een nadeel is dat de machines vrij groot zijn.