Accu blindklinkmoertangen

Hieronder kunt u de werking zien van accu blindklinkmoertangen. Mocht u vragen hebben of advies willen, neemt u dan contact met ons op: +31 (0)224-422116 of [email protected]

Spin-Pull-Spin Automatisch – Accu


1: Druk de blindklinkmoer tegen de draadstift (A) aan en druk vervolgens de button (B) in. De blindklinkmoer draait op de draadstift tot de aanslag. 
2: Druk de blindklinkmoer in het materiaal waar deze geplaatst moet worden.
3-4: Druk de button (B) op de machine in. De blindklinkmoer wordt geklemd tussen het materiaal; vervolgens draait de draadstift automatisch uit de blindklinkmoer vandaan – de blindklinkmoer is geplaatst en gereed voor gebruik.

Bij Spin-Pull-Spin blindklinkmoertangen bestaan er 2 varianten namelijk het op kracht en slag gestuurde systeem.

Kracht gestuurd
Blindklinkmoertangen met het op kracht gestuurde systeem zijn geschikt voor elke materiaaldikte waar de blindklinkmoeren in worden geplaatst zonder aanpassingen te doen aan de blindklinkmoertang. Dit komt doordat de tang stopt met het klemmen van de blindklinkmoer tussen het materiaal bij het bereiken van een bepaalde trekkracht. De trekkracht kan eenvoudig elektronisch worden ingesteld op het LED display.
Gesipa FireBird 18V met 1 accu - Capaciteit M3, M4, M5, M6, M8, M10 (M10 alleen aluminium en staal)
Gesipa FireBird 18V met 2 accu's - Capaciteit M3, M4, M5, M6, M8, M10 (M10 alleen aluminium en staal)
Gesipa FireBird Pro Gold edition 18V met 1 accu - Capaciteit M3, M4, M5, M6, M8, M10, M12 (M12 alleen aluminium en staal)
Gesipa FireBird Pro Gold edition 18V met 2 accu's - Capaciteit M3, M4, M5, M6, M8, M10, M12 (M12 alleen aluminium en staal)

Slag gestuurd
Blindklinkmoertangen met het op slag gestuurde systeem zijn alleen geschikt voor plaatsing van blindklinkmoeren in materialen met een constante materiaaldikte. Dit komt doordat de tang een blindklinkmoer klemt tussen het materiaal met een ingestelde werkslag. Uiteraard kan er met diverse materiaaldiktes worden gewerkt, maar dan dient de tang bij elke plaatdikte juist te worden ingesteld.
WCT RNT4000 20V met 1 accu - Capaciteit M4, M5, M6, M8, M10 (M10 alleen aluminium en staal)
WCT RNT4000 20V met 2 accu's - Capaciteit M4, M5, M6, M8, M10 (M10 alleen aluminium en staal)


Voordelen Spin-Pull-Spin blindklinkmoertangen op accu
Het grote voordeel van het Spin-Pull-Spin principe is dat de blindklinkmoertangen een zeer hoge en constante plaatsingskwaliteit hebben. Tevens kunnen er zeer snel blindklinkmoeren worden geplaatst. Een bijkomend voordeel met een accu-blindklinkmoertang is dat er geen hinder is van een persluchtslang.