Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
11 May 2018

Uitvoeringen en toepassingen van blindklinkmoertangen

In de wereld van pneumatische- en accu blindklinkmoertangen bestaan er 2 varianten namelijk het Spin-Pull en Spin-Pull-Spin principe. Hieronder kunt u zien wat de verschillen zijn. Mocht u vragen hebben of advies willen, neemt u dan contact met ons op: +31 (0)224-422116 of [email protected]

Spin-Pull – Pneumatisch

WCT RNT34 - Capaciteit M3, M4
WCT RNT56 - Capaciteit M5, M6
WCT RNT6810 - Capaciteit M6, M8, M10
WCT RNT1012 - Capaciteit M10, M12
Mighty-Seven PB1305 - Capaciteit M3, M4, M5 (M6 neusstuk optioneel leverbaar) 
Mighty-Seven PB1308 - Capaciteit M6, M8
Mighty-Seven PB1310 - Capaciteit M8, M10
Mighty-Seven PB1312 - Capaciteit M10, M12

1: Draai de blindklinkmoer op draadstift (A) door de bovenste button (B) in te drukken. De draadstift gaat rechtsom draaien, draai de blindklinkmoer op tot de aanslag.
2: Druk de blindklinkmoer in het materiaal waar deze in geplaatst moet worden.
3: Druk de bovenste button (B) opnieuw in en houdt deze ingedrukt totdat de machine stopt met draaien. De draaistift gaat rechtsom draaien totdat de blindklinkmoer juist geplaatst is – de machine stopt met draaien.
4: Druk de onderste button (C) in. De draadstift gaat linksom draaien en draait uit de blindklinkmoer – de blindklinkmoer is geplaatst en gereed voor gebruik.

 

Voordelen van Spin-Pull blindklinkmoertangen
Het grote voordeel van het Spin-Pull principe is dat de blindklinkmoertangen zeer compact en eenvoudig te bedienen zijn. Een bijkomend voordeel is dat de prijs een stuk lager ligt dan een Spin-Pull-Spin blindklinkmoertang.

Nadelen van Spin-Pull blindklinkmoertangen
RVS blindklinkmoeren zijn minder geschikt om te plaatsen met Spin-Pull blindklinkmoertangen. RVS geeft veel wrijving bij plaatsen en heeft de neiging om te gaan vreten in de draadstift. Incidenteel gebruik RVS is geen probleem, maar intensief gebruik raden wij af.

Lange blindklinkmoeren
Voor sommige blindklinkmoeren zijn er lange draadstiften gewenst, omdat er bijvoorbeeld blindklinkmoeren moeten worden geplaatst in dik materiaal. Ook bij spreid blindklinkmoeren is vaak een lange draadstift gewest. Voor de Spin-Pull machines zijn er optioneel diverse draadstiften te krijgen met diverse lengtes, zodat de machine altijd exact is afgestemd op de blindklinkmoeren.Spin-Pull-Spin Semiautomatisch - Pneumatisch

WCT RNT410 - Capaciteit M4, M5, M6, M8, M10 (M10 alleen aluminium en staal)
Mighty-Seven PB2402 - Capaciteit M4, M5, M6, M8, M10 (M10 alleen aluminium en staal)

1: Draai de blindklinkmoer handmatig op de draadstift (A) met de grote ronde knop (B) aan het uiteinde van de machine tot de aanslag.
2: Druk de blindklinkmoer in het materiaal waar deze geplaatst moet worden.
3: Druk de button (C) op de machine in. De blindklinkmoer wordt pneumatisch-hydraulisch geklemd tussen het materiaal.
4: Draai de draadstift uit de blindklinkmoer met de grote ronde knop (B) – de blindklinkmoer is klaar voor gebruik.

Plaatsing op slag
De PB2402 blindklinkmoertang is een op slag gestuurde machine en is alleen geschikt voor plaatsing van blindklinkmoeren in materialen met een constante materiaaldikte. Dit komt doordat de tang een blindklinkmoer klemt tussen het materiaal met een ingestelde werkslag. Uiteraard kan er met diverse materiaaldiktes worden gewerkt, maar dan dient de tang bij elke plaatdikte juist te worden ingesteld.Spin-Pull-Spin Automatisch – Pneumatisch


1: Druk de blindklinkmoer tegen de draadstift (A) aan. De draadstift begint automatisch rechtsom te draaien tot de blindklinkmoer de aanslag bereikt.
2: Druk de blindklinkmoer in het materiaal waar deze geplaatst moet worden.
3-4: Druk de button (B) op de machine in. De blindklinkmoer wordt pneumatisch-hydraulisch geklemd tussen het materiaal; vervolgens draait deze na plaatsing automatisch uit de blindklinkmoer vandaan – de blindklinkmoer is geplaatst en gereed voor gebruik.

Bij Spin-Pull-Spin blindklinkmoertangen bestaan er 2 varianten namelijk het op kracht en slag gestuurde systeem.

Kracht gestuurd
Blindklinkmoertangen met het op kracht gestuurde systeem zijn geschikt voor elke materiaaldikte waar de blindklinkmoeren in worden geplaatst zonder aanpassingen te doen aan de blindklinkmoertang. Dit komt doordat de tang stopt met het klemmen van de blindklinkmoer tussen het materiaal bij het bereiken van een bepaalde trekkracht. De trekkracht kan eenvoudig worden ingesteld door een bijgeleverde kleurenkaart die correspondeert met de kleuren op de machine.
Gesipa FireFox 1F - Capaciteit M3, M4, M5, M6 (M6 alleen aluminium en staal)
Gesipa FireFox 2F - Capaciteit M3, M4, M5, M6, M8, M10, M12 (M12 alleen aluminium en staal)
Gesipa FireFox 2FL - Capaciteit M3, M4, M5, M6, M8, M10, M12 (M12 alleen aluminium en staal)

Slag gestuurd
Blindklinkmoertangen met het op slag gestuurde systeem zijn alleen geschikt voor plaatsing van blindklinkmoeren in materialen met een constante materiaaldikte. Dit komt doordat de tang een blindklinkmoer klemt tussen het materiaal met een ingestelde werkslag. Uiteraard kan er met diverse materiaaldiktes worden gewerkt, maar dan dient de tang bij elke plaatdikte juist te worden ingesteld.
WCT RNT8000 - Capaciteit M3, M4, M5, M6, M8, M10, M12
Pull-Link AS4 - Capaciteit M3, M4, M6, M6, M8, M10, M12 (M12 alleen aluminium en staal)
Gesipa FireFox 2 - Capaciteit M3, M4, M5, M6, M8, M10, M12 (M12 alleen aluminium en staal)

Voordelen en nadelen van het Spin-Pull-Spin blindklinkmoertangen op lucht
Het grote voordeel van het Spin-Pull-Spin principe is dat de blindklinkmoertangen een zeer hoge en constante plaatsingskwaliteit hebben. Tevens kunnen er zeer snel blindklinkmoeren worden geplaatst. Een nadeel is dat de machines vrij groot zijn en de prijs is een stuk hoger ligt dan Spin-Pull blindklinkmoertangen.Spin-Pull-Spin Automatisch – Accu


1: Druk de blindklinkmoer tegen de draadstift (A) aan en druk vervolgens de button (B) in. De blindklinkmoer draait op de draadstift tot de aanslag. 
2: Druk de blindklinkmoer in het materiaal waar deze geplaatst moet worden.
3-4: Druk de button (B) op de machine in. De blindklinkmoer wordt geklemd tussen het materiaal; vervolgens draait de draadstift automatisch uit de blindklinkmoer vandaan – de blindklinkmoer is geplaatst en gereed voor gebruik.

Bij Spin-Pull-Spin blindklinkmoertangen bestaan er 2 varianten namelijk het op kracht en slag gestuurde systeem.

Kracht gestuurd
Blindklinkmoertangen met het op kracht gestuurde systeem zijn geschikt voor elke materiaaldikte waar de blindklinkmoeren in worden geplaatst zonder aanpassingen te doen aan de blindklinkmoertang. Dit komt doordat de tang stopt met het klemmen van de blindklinkmoer tussen het materiaal bij het bereiken van een bepaalde trekkracht. De trekkracht kan eenvoudig elektronisch worden ingesteld op het LED display.
Gesipa FireBird 18V met 1 accu - Capaciteit M3, M4, M5, M6, M8, M10 (M10 alleen aluminium en staal)
Gesipa FireBird 18V met 2 accu's - Capaciteit M3, M4, M5, M6, M8, M10 (M10 alleen aluminium en staal)
Gesipa FireBird Pro Gold edition 18V met 1 accu - Capaciteit M3, M4, M5, M6, M8, M10, M12 (M12 alleen aluminium en staal)
Gesipa FireBird Pro Gold edition 18V met 2 accu's - Capaciteit M3, M4, M5, M6, M8, M10, M12 (M12 alleen aluminium en staal)

Slag gestuurd
Blindklinkmoertangen met het op slag gestuurde systeem zijn alleen geschikt voor plaatsing van blindklinkmoeren in materialen met een constante materiaaldikte. Dit komt doordat de tang een blindklinkmoer klemt tussen het materiaal met een ingestelde werkslag. Uiteraard kan er met diverse materiaaldiktes worden gewerkt, maar dan dient de tang bij elke plaatdikte juist te worden ingesteld.
WCT RNT4000 20V met 1 accu - Capaciteit M4, M5, M6, M8, M10 (M10 alleen aluminium en staal)
WCT RNT4000 20V met 2 accu's - Capaciteit M4, M5, M6, M8, M10 (M10 alleen aluminium en staal)


Voordelen Spin-Pull-Spin blindklinkmoertangen op accu
Het grote voordeel van het Spin-Pull-Spin principe is dat de blindklinkmoertangen een zeer hoge en constante plaatsingskwaliteit hebben. Tevens kunnen er zeer snel blindklinkmoeren worden geplaatst. Een bijkomend voordeel met een accu-blindklinkmoertang is dat er geen hinder is van een persluchtslang.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »